Prancūzijoje dažniausiai naudojamas šis arbūzų uogienės virimo receptas:
1 kg vaisių (be sėklų)
500 g cukraus
pusę citrinos
vanilės lazdelė
Supjaustykite vaisius stambesniais griežinėliais, jeigu norite, kad uogienėje būtų vaisių gabaliukų. Sudėkite į puodą ir virkite ant mažos kaitros. Eiliškumas sudedant į puodą: vaisiai, cukrus, citrina, vanilė. Pabaigoje užberiame ploną cukraus sluoksnį. Užvirus, ir šiek tiek pavirus, uždenkite rankšluoščiu ir palikite 24 valandoms. Po to dar dar kartą užvirkite, kad sutirštėtų uogienė, kuri turėtų tapti auksinės spalvos. Jeigu reikia, pakartokite. Išimkite vanilę ir sudėkite į stiklainius! Skanaus!
Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus. Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinate savo sutikimą su slapukų įrašymu. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti, pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami slapukus.